• Halloween party

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Halloween party.

            Stalo sa dobrým zvykom, že pred jesennými prázdninami sa spoločne „bojíme“ a zároveň si pripomíname tradície doma, i vo svete. Halloweenské masky sa veselo zabávali a strašili všetkých, ktorí na párty prišli. Za odmenu dostali čokoládových duchov a žuvačkové oči.

          • Súťažíme v jazykoch s WocaBee

          • Naša škola sa zapojila do piateho ročníka inovatívnej súťaže pre školy s názvom Jazykový WocaBee šampionát.Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee 

            Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom.V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok.

            Okresné kolo končí v piatok 27.10.2023 o polnoci, je potrebné, aby trieda ako „tím“ nahrala čo najviac WocaPoints bodov.Výsledky budú zverejnené 30.10.2023 o 12:00, 3 triedy postupujú do krajského kola a hrajú o celkovo 6 000 € na modernizáciu pre školy a ďalšie ceny.Navyše, 1.11.2023 budú vyžrebovaní výherci skvelých cien.Žiak zaradí do žrebovania seba, aj svoju školu, pokiaľ počas októbra 2023 splnil aspoň 2 balíky slovíčok

            Súťažíme aj o príspevok na modernizáciu školyl v hodnote 6 000 €.

            Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité.Držme si  v súťaži palce!

          • Stvorenie - bábkové predstavenie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Stvorenie - bábkové predstavenie .

            Dňa 17. októbra naši prváci videli bábkové predstavenie v Starom divadle Karola Spišáka v Nitra, pod názvom Stvorenie. Zaujímavý dej bol plný nádherných efektov, kostýmov, bábok a skvelých hereckých výkonov. Z hry mal každý nás neopakovateľný zážitok. Je to dôvod, ktorý nás aj v budúcnosti istotne privedie do tohto úžasného divadla. Ďakujeme

          • Obrazy z prírodnín

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Obrazy z prírodnín.

            Dňa 23.10. sme v ŠKD na školskom ihrisku vyrábali obrazy z prírodnín. Deti mali možnosť zapojiť svoju fantáziu a kreativitu. Podarilo sa im vytvoriť krásne jesenné „dielka“.

          • Olympiáda v slovenskom jazyku a literatúre

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympiáda v slovenskom jazyku a literatúre.

            17. októbra 2023 sa uskutočnila online testová časť školského kola OSJL. Do súťaže sa zapojilo 7 žiakov a žiačok z 8. a 9. ročníka. 19. októbra sme v škole zrealizovali ďalšie dve časti – transformáciu textu        a ústnu časť. Po týchto troch častiach sme našli víťazku súťaže, ktorá nás bude reprezentovať 15. 11. 2023 v okresnom kole. Okrem víťazky sa úspešnými riešiteľmi stali ďalší 3 žiaci. Nielen víťazke, ale aj ostatným súťažiacim patrí vďaka za snahu a ochotu spraviť aj niečo mimo svojich školských povinností.

            Súťažiaci: Matej Sochor, Dávid Blaško – 8. A, Jakub Karabinoš, Nikita Sidorová, Viktória Sedlíková, Viktória Uhráková – 9. A, Tamara Lenghartová – 9. B

            Poradie: 1. miesto – Tamara Lenghartová, 9. B - postup do OK

                            2. miesto – Jakub Karbinoš, 9. A

                            3. miesto – Viktória Uhráková, 9. A

          • Športové popoludnie štvrtákov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Športové popoludnie štvrtákov.

            Rodičia a žiaci 4. A triedy si uvedomujú potrebu športovať a starať sa o svoje telo.

            Preto si dňa, 14. 10. 2023, spríjemnili sobotňajšie popoludnie športovými aktivitami a súťažami.

            Do kreatívnych disciplín sa zapojili aj rodičia. Pri podobným činnostiach, ktoré budú prebiehať počas celého školského roka, sa budeme riadiť heslom, že...

            „Šport neformuje len telo, ale aj ducha!“

          • Ochrana života a zdravia

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ochrana životného prostredia .

            „Ochrana života a zdravia“, sa uskutočnila pre žiakov druhého stupňa, v dňoch 12. a 13. 10. 2023.

            Prvá časť vzdelávania bola zameraná na teoretickú prípravu. Žiaci mali príležitosť získať poznatky zo 4 základných oblastí:

            1. civilná ochrana

            2. zdravotná príprava

            3. pohyb a pobyt v prírode

            4. dopravná výchova

            Témy teoretickej časti boli rozdelené podľa ročníkov.

            Žiaci boli informovaní o varovných signáloch, ktoré sa využívajú v stave ohrozenia, o obsahu evakuačnej batožiny, o pravidlách evakuácie a úniku do krytu.

            Dozvedeli sa o zásadách prvej pomoci pri krvácaní, osvojili si postup pri ošetrovaní zlomenín                  a oživovaní človeka v bezvedomí.

            Učili sa pracovať s buzolou, orientovať sa podľa turistických značiek, azimutu, prírodných úkazov. Naučili sa, ako zakladať a uhasiť oheň v prírode.

            Druhý deň mali žiaci možnosť prakticky si overiť svoje vedomosti a zručnosti na piatich stanovištiach v areáli našej školy, ktoré pre nich pripravili ochotní vojaci.

          • ,,Škola hrou"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ,,Škola hrou".

            Aj v tomto školskom roku žiaci 1. stupňa absolvovali v krásnom prostredí, v Galante, dopravnú výchovu. Pod vedením skúsených inštruktorov jazdili podľa pravidiel cestnej premávky na bicykloch       a kolobežkách. Hravou formou sa učili dopravné značky pri svetielkujúcich semaforoch. V učebni si       na záver zopakovali všetko, čo sa na ihrisku naučili. Už teraz sa tešíme na budúci školský rok, kedy si „jazdu“ zopakujeme. My pedagógovia veríme, že poznatky z dnešného krásne prežitého dňa žiaci         v ďalšom živote naplno využijú.

          • „Indické bájky očami slovenských detí“

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album „Indické bájky očami slovenských detí“.

            V 9. ročníku tejto celoslovenskej výtvarnej súťaže, vybrala porota z vyše 500 prác, i „obrázky“ našich žiakov. Umiestneniam sa v rôznych kategóriách tešili: Nina Čižmárová a Lucia Petrovková - 1. miesto a Dorota Zacharová, Jakub Kunkela, Nina Fabušová, Dominika Hrinková - 3. miesto

            Víťazom srdečne blahoželáme....

          • EX LIBRIS

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album EX LIBRIS.

            Naša škola sa stala 06.10. „multikultúrnou“. Stretli sa v nej v „tvorivých dielňach“ žiaci z rôznych kútov Slovenska, ba i sveta. Tohtoročné motto „Svet sa rozdeľuje, my sa spájame“, podčiarklo hĺbku a krásu akcie. Slávnostné vyhlásenie výsledkov 19. ročníka medzinárodnej výtvarnej súťaže EX LIBRIS prinieslo „úrodu“ aj nám. Spomedzi 1604 súťažných prác Ninka Čižmárová získala krásne „čestné uznanie“. Blahoželáme!

          • Deň starých rodičov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň starých rodičov.

            Október je mesiac, kedy sa o niečo viac venujeme aktivitám, ktoré potešia a „osviežia“ život seniorom v našom meste. Dôvodom je i Deň starých rodičov, ktorý si pripomíname 08. októbra. Pri tejto príležitosti naši siedmaci navštívili domov dôchodcov Harmónia. Svojou prítomnosťou a záujmom o problémy a život starších obyvateľov zariadenia, doň vniesli humor, lásku a priateľstvo. Siedmaci napísali starkým listy a maličkí škôlkari nakreslili babičkám a deduškom pekné kresbičky. Týmto spôsobom sa nám podarilo dať do pozornosti i 09. október, ktorý je vyhlásený za Svetový deň pošty.

          • „Nedávaj údery, rozdávaj úsmevy“

          • Toto heslo sa 2. októbra nieslo našou školou a to nie len verbálne. Medzinárodný deň nenásilia sme dali do pozornosti i prostredníctvom nápisu spomínaného sloganu na tričkách pedagógov.

             

            Na prvej hodine žiaci II. stupňa privítali na prednáške riaditeľku Reedukačného centra Hlohovec,  PaedDr. Z. Magulicovú, ktorá žiakom bližšie sprostredkovala prácu tejto inštitúcie.

             

            Druhá vyučovacia hodina bola venovaná ukážkam sebaobrany. Tie im prišiel predviesť                  J. Tutura, víťaz mnohých svetových súťaží v kickboxe.

             

            Žiaci I. stupňa, sa ich veku primeraným spôsobom, venovali problematike násilia páchaného mladistvými. 

             

            Všetci žiaci našej školy pod vedením pedagógov sa následne stretli v Zámockej záhrade                v Hlohovci, kde fiktívne poslali agresorom výzvy proti násiliu, napísané na listoch stromov.