• Hranice - Hlohovec

          • Spolupráca mesta Hlohovec s českým družobným mestom Hranice na Morave pokračuje....

            Po prvýkrát mali naši deviataci možnosť porovnať si názory, podmienky vzdelávania, ale                 i „športové“ sily so svojimi rovesníkmi zo susedného štátu.

            Sme veľmi radi, že všetci zúčastnení ukázali, že nadviazanie priateľstva má pre nich oveľa väčšiu hodnotu, ako víťazstvo.

            Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie....

          • Európsky deň mobility

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň mobility.

            Aj tento rok sme sa spojili, aby sme podporili udržateľnú a inteligentnú mobilitu v celej Európe. Zúčastnili sme sa rôznych zábavných, ale aj poučných aktivít, zameraných na zvýšenie povedomia          o dôležitosti udržateľných foriem dopravy a na zmenu našich cestovných návykov. Aj Vy ste nechali dnes auto doma????

          • Teambuilding

          • Načerpali sme energiu a nové skúsenosti, ktoré radi odovzdáme Vašim - našim deťom.

                                                                            PaedDr. D. Králičová, riaditeľka školy

                                                                             

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Koperníkova 24, Hlohovec, využijúc svoju právomoc štatutára na základe zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve v znení neskorších predpisov, zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhlášky MŠ SR č. 320/2008 Z. z. o základnej škole v znení vyhlášky č. 224/2011 Z. z. rozhodla udeliť riaditeľské voľno žiakom ZŠ dňa 18. 09. 2023 (pondelok) z organizačných dôvodov.

          • Dni európskeho kultúrneho dedičstva

          • Dni európskeho kultúrneho dedičstva sa konajú každoročne v mesiaci september.
            Aj žiaci našej školy si pripomenuli spoločné dedičstvo Európy a jej rozmanitosť rôznymi zaujímavými aktivitami. Každá trieda na I. stupni si vybrala jeden európsky štát. Deti spoznali typické jedlá daného štátu a oblečenie (kroj). Naučili sa pozdravy aj pár základných slovíčok. Započúvali sa do detských piesní a vyskúšali si rôzne tance. Nezabudli sme si pripomenúť ani najzaujímavejšie historické pamiatky a turistické atrakcie vo vybraných štátoch.
            Aj takouto formou zvyšujeme povedomie našich žiakov o bohatstve, histórii a kultúrnej rozmanitosti Európy.

          • Deň pozitívneho myslenia

          • 13. septembra sa v našej škole myslelo iba pozitívne. Dôvodom bol nielen tento dátum.                          Stanovili sme si cieľ  a dosiahli sme ho. Prehĺbili sme znalosti žiakov o vplyve pozitívneho myslenia        a optimizmu na zdravie a život človeka (predĺženie života, prevencia vzniku depresií, väčšia obranyschopnosť organizmu, lepší psychický a fyzický stav). Žiaci aj učitelia sa obliekli „do farieb“          a spolu sme z pestrých papierových rúk vytvorili originálne odevy pre šašov. Tí nám spolu s nápismi pozitívnych vlastností budú pripomínať, že život s dobrou náladou je krajší.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

          • ...je to za nami. Podpísané máme už zošity, učebnice, aj pomôcky. Niektorí majú za sebou slzičky, ktoré k septembru patria. Všetci už vieme, kde sú naše triedy, učebne a poznáme svoje pani učiteľky. Takže je čas zaželať si do ďalších dní veľa úspechov, no najmä mnoho spokojných úsmevov.